Poju

Poju on 6,5-vuotias kaupunkilaispoika, joka rakastaa ihmislaumaansa yli kaiken. Sen pääasiallinen rooli on aina ollut olla rakastettu perheenjäsen ja lenkkikaveri.

Luonteeltaan Poju on rauhallisen itsevarma ja äärimmäisen tasapainoinen. Nuorena se rakasti koko maailmaa, vanhemmiten se on muuttunut hillitymmäksi ja välinpitämättömämmäksi ihmisiä kohtaan. Lapsia Poju rakastaa, vaikka ei säännöllisesti niiden kanssa tekemisissä olekaan. Poju on aina ollut hyvin sopeutuvainen; se on kotonaan kaikkialla. Sen vuoksi otammekin sen kaikkialle mukaan; on käyty kauppakeskuksissa, Suomenlinnassa, risteilyllä, hotelleissa, tapahtumissa... Kaikkialla Poju on saanut paljon kehuja luonteensa ja käytöksensä puolesta. Kotona Poju on lähes huomaamaton, mutta silti aina valmiina touhuun kuin touhuun. Kotipihaa vahditaan ja tulijat luonnollisesti haukutaan. Mistään eroahdistuksista tms ei ole koskaan ollut merkkejä, vaikka ison osan elämästään ainoana koiran onkin ollut.

Harrastuskoirana Poju on väsymätön ja periksiantamaton. Se rakastaa yli kaiken yhdessä touhuamista, miellyttämisenhalua löytyy. Monesti Poju yrittää mennä sieltä, missä aita on matalin. Sen kanssa pitää olla tarkka ja hyvin johdonmukainen, muuten se pistää kaiken leikiksi. Poju on vaatinut aika kovan kurin pienestä asti, se on ollut aika kovapäinen ilkiö.

Tavoitteellisempi harrastaminen on aloitettu Pojun ollessa reilu 3-vuotias. Tällä hetkellä sillä on tokossa oikeus kilpailla erikoisvoittajaluokassa, voittajasta ollaan saatu pari ykköstä, yhtä ykköstä vaille TK3-koulutustunnus kasassa siis. Palveluskoirapuolella Poju kilpailee jälkikokeissa, tällä hetkellä 3-luokassa. Koulutustunnuksina sieltä BH, JK1 ja JK2.

Näyttelyissä Poju pärjäsi nuorempana ihan hyvin, yhden sertin ja yhden vara-sertin verran. Nykyisin se on liian kookas monen tuomarin mielestä, vaikka onkin rotumääritelmän mukainen (säkä 65cm ja paino 38kg). Luonne on miellyttänyt jokaista tuomaria, mikä on itselle se tärkein asia.

Terveydessä ei ole mitään valittamista, eläinlääkärillä ei ole juuri rokotuksien ja terveystutkimuksien lisäksi käyty. Meidän pieneen perheeseen Poju on täydellinen. Arki sen kanssa on helppoa ja vaivatonta. Iso ego sillä on, jonka vuoksi se ei juuri toisten urosten kanssa ole päässyt tekemisiin.